اگر کسب و کاری را شروع کرده ویا محصولی جدید را ارائه کرده اید، حتماً می دانید که بالاترین اولویت برای موفقیت، و در عین حال مشکلترین کار، یافتن مشتری و آنهم به تعداد کافی است. از طرف دیگر، بسیاری از کارآفرینان بودجه کافی برای بازاریابی و تبلیغات ندارند. آیا می توان با هزینه و زمان محدود، به هزاران خریدار علاقه مند دسترسی پیدا کرد؟یکی از راههای حل این مشکل، برقراری «مشارکت انتفاعی» است.
مشارکت انتفاعی یعنی همکاری بین دو یا چند نفر در یک فعالیت تجاری برای سهیم شدن در سود مشترک.
هزاران نفر مانند شما وجود دارند که با صرف زمان و هزینه زیاد توانسته اند مشتریانی را بدست آورند. شما می توانید از این فرصت استفاده کرده و با صاحبان کسب و کارهای دیگر، وارد معامله شوید.
صاحبان کسب و کار زیادی وجود دارند که با خوشحالی حاضر خواهند بود محصول شما را به مشتریان خودشان بفروشند و سود قابل توجهی بدست آورند. بنابراین مشارکت انتفاعی باعث می شود از زمان، هزینه و امکانات دیگران استفاده کرده و محصولتان را بفروشید و دیگران نیز از این معامله سود خواهند برد. به عبارت دیگر «مشارکت انتفاعی» رابطه تجاری غیررسمی است که در طی آن، دو طرف به ازای کسب سود، حاضر می شوند امکانات تجاری خود را به اشتراک بگذارند.
مشارکت سودآور این امکان را برایتان فراهم می کند که کسب و کار خود را با حداقل سرمایه توسعه دهید. این نوع همکاری همچنین باعث می شود بدون تولید محصولات زیاد، یا حتی کارمندان زیاد کار خود را توسعه دهید.
۱-شریکتان مشتریانی جدید به شما معرفی می کند و شما به ازای هر فروش، درصدی را به شریک اختصاص می دهید.
۲-شما و شریکتان بطور مشترک محصولی جدید تولید می کنید و به کمک همدیگر آنرا بفروش رسانده و در سود حاصل سهیم می شوید.
۳-شریک شما به ازای دریافت مبلغی، محصولات شما را به مشتریانش معرفی کرده و شما را بعنوان منبعی قابل اطمینان توصیه می کند.
۴- شما و شریکتان در کنار فعالیت اصلی، کسب و کار جدیدی را بوجود آورده و در تمامی فعالیتهای این هویت حقوقی همکاری کرده و سود را تقسیم می کنید. هرکدام از طرفین بخشی از امکانات و منابع و مهارتهای خود را در اختیار این شرکت جدید قرار می دهد.
«مشارکت انتفاعی» به معنی خرید بخشی از کسب وکار شما یا طرف مقابل یا دخالت در کارهای همدیگر نیست. بلکه بسادگی شخصی به شما در کسب درآمد بیشتر کمک می کند و شما سودی برای او درنظر میگیرید. شریکهای شما می توانند رقیبان ، ارائه کنندگان محصولات و خدمات مکمل و یا کسب و کارهایی کاملاً نامرتبط با شغل شما باشند، درصورتی که نوع مشتریان هردو کسب و کار یکسان باشند.
مثلاً اگر یک دوره آموزشی عکاسی ساخته اید، می توانید از فروشندگان دوربین عکاسی بخواهید، آنرا برای شما بفروشند.یکی از عوامل مهم موفقیت یک شرکت ایرانی ارائه دهنده کارت اینترنت ، آن بود که شروع به همکاری با سوپر مارکت ها کرد و برای اولین بار، کارتهای اینترنت این شرکت توسط سوپرمارکت ها ارائه شد.این مشارکت ، باعث پیروزی بر تمامی رقیبان شد.
در هنگام مذاکره برای مشارکت، همیشه بخاطر داشته باشید، مشارکت دراز مدت درصورتی پایدار خواهد ماند که هر دو طرف معامله برنده باشند. پس هنگام درنظر گرفتن سود برای شریک، سخاوت به خرج دهید و سعی کنید طرف مقابل نیز کاملاً راضی و خوشحال باشد.
اگر طرف مقابل اصرار دارد که به اندازه شما سود ببرد با دقت کافی تمامی هزینه های خود را محاسبه نموده و از مبلغ نهایی محصول کم کنید تا مقدار سود، معقولانه و درست باشد. در محاسبه هزینه ها، بسته بندی، ارسال تخفیف های دوره ای، هزینه انبار و دیگر موارد را هم در نظر بگیرید.
یکی از روشهای ساده و مشخص مشارکت آن است که شما مطالب تبلیغاتی و محتوای مناسب را تهیه کرده و در اختیار شریک قرار دهید. شریک شما تبلیغات را به عهده می گیرد. مثلاً تبلیغ شما را در وب سایت خود قرار می دهد. مشتریان با او تماس می گیرند و مبلغ سفارش را به او می پردازند و سفارش را ثبت می کنند. سپس شریک، سود خودش را برداشت کرده و مبلغ محصول را به حساب شما واریز نموده و مشخصات و آدرس مشتریان را برای شما ارسال می کند. سپس شما محصول را برای مشتری نهایی ارسال می کنید این روش دو مزیت دارد:
۱- مشخصات خریدار در اختیار شما قرار می گیرد و بعداً می توانید از این اطلاعات برای فروش بیشتر استفاده کنید.
۲- شریک شما بلافاصله پول را به حساب شما واریز می کند، زیرا شما باید سفارش را برای مشتری بفرستید.
این نوع مشارکت با حداقل تداخل در کارهای طرفین و با یک توافق ساده امکان پذیر است.
بسیاری از صاحبان شرکتها از امکان «مشارکت انتفاعی» استفاده نمی کنند، در صورتی که در هر زمینه کاری حداقل چند هزار نفر وجود دارند که می توانند با شما مشارکت کنند.
شاید بتوانید تبلیغاتی را برای مشارکت با افراد جدید انجام دهید و بطور موقتی، بجای تمرکز برمشتری نهایی، برجذب شریک های جدید کار کنید.